Mi a különbség az olcsó „fújkálós” és a hatékony „mosózsákos” klíma tisztítás között?

A klíma készülék működését tekintve a helyiség levegőjének beszívását követően, azt a folyékony hűtőközeg segítségével lehűtve a ventilátoron keresztül kifújva juttatva vissza a friss, hideg levegőt.

Otthonunk levegőjében található nagyobb porszemeket a beépített szűrők megszűrik, azonban a kisebb porszemek a lamellákon telepedhetnek meg. A porral telített szűrők ezáltal nem csak poros levegőt juttatnak vissza, hanem ezáltal a készülék kisebb hatékonysággal és nagyon energia felvételi szükséglettel képes a kívánt hőfokot elérni.

A levegő páratartalma sem kíméli a klíma működését, ugyanis a hűtőközeg felületén történő érintkezéssel a készülékben lecsapódik. A nedves és hűvös környezet pedig tökéletes táptalajt képez a különböző gombáknak, penésznek. A klímában megtelepedett por, gombák és baktériumok az egészségre és a klíma készülékre is veszélyt jelent, ezért nem elhanyagolható a rendszeres tisztítása.

A klíma tisztításnak számos módszere van már, olcsóbb és drágább, „vegyszeres fújkálós és mosózsákkal végzett tisztítás”

De mire figyeljünk oda?

 

“Vegyszeres fújkálás” esetén maximum csak a felső rétegek képesek megtisztulni, a kosz és szennyeződés azonban a vegyszerrel együtt megtapad a készülékben. Ez a módszer többet árt, mint használ, ugyanis a vegyszeres felületen még könnyebben megtapadnak a nem kívánatos szennyeződések, gombák, baktériumok.

 

 

“Mosózsák segítségével végzett tisztítás” eredményeképpen azonban nem csak a felső rétegek tisztítása valósul meg, ugyanis a szakember a burkolat eltávolításának köszönhetően sokkal jobban hozzáfér a készülék tisztítandó alkatrészeihez, felületeihez. Ezen módszerrel nem csak a külső, de a belső felületek is megtisztíthatóak a szennyeződésektől.

 

 

 

Az egészségünk és készülékeink élettartamának megőrzése érdekében, se az időt se a pénz ne sajnáljuk a klíma tisztítás során, ugyanis hosszabb távon a nagyobb kiadásokat vagy a klíma végleges működő képtelenségét is elkerülhetjük!

 

 

 

 

 

 

 

.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük