NINCS GÁZ, HA NINCS GÁZ – KLÍMA FŰTÉS ELŐNYEI

Napjainkban a régi, elavult fűtési rendszerek helyett számos modern fűtési technológia közül választhatunk, melyek használata nem csak környezetünkkel szembeni negatív hatásokat csökkentik, hanem gazdaságosabb, pénztárcabarát megoldást is jelentenek.

A klímával történő fűtést számos kérdés övezi Ügyfeleink részéről: Miért éri meg klímával fűteni? Hogy tudna olcsóbb lenni, mint a hagyományos gáz fűtés? Biztos, hogy elég meleget ad és nem kell fagyoskodni majd a tél közepén?

A bizonytalanságot néhány hasznos szakmai érvvel és mindenki számára fontos információkkal, tanácsokkal igyekszünk most eloszlatni. Nézzük, hogy miért éri meg klíma fűtésre váltani:
1. Olcsó és gazdaságos, ugyanis a korszerű készülékek 1 kW áramból, körülbelül 4-5 kW-os fűtési energiát képesek „előállítani”, ennek ellenére nekünk a villanyszámlánkon az 1kW áram díja kerül számlázásra. Egy gázkonvektor esetében sokkal nagyobb hőveszteséggel kell számolnunk a konvektorok kialakítása és működési mechanizmusára tekintettel. A plusz kiadásokat csökkenti továbbá az is egy klíma fűtés esetén, hogy az áramszolgáltatok is támogatják a lakosság környezetbarát energiafelhasználású berendezéseit, és elérhetővé teszik ezen készülékek használata esetén igényelhető kedvezményes tarifákat (például: H-tarifa, éjszakai áram). Működését és az áramszolgáltatói kedvezményeket figyelembe véve tehát a klímával történő fűtés az egyik leggazdaságosabb fűtési módszer.
2. Egészséges és biztonságos, ugyanis a modern készülékekbe épített korszerű szűrők megszűrik a szennyeződéseket, vírusokat, baktériumokat, atkákat, ezáltal megakadályozva azt, hogy ezen nem kívánatos „dolgokat” belélegezzük. És mivel égéstermék sem keletkezik, mint a gázkonvektoroknál vagy a hagyományos fatüzelésnél, ezért nem csak a CO2 mérő árát spórolhatjuk meg, de biztonságos fűtési rendszer mellett élvezhetjük otthonunk melegét.
3. Komfortos, ugyanis nem, hogy csak egy gombnyomásra érhetjük el, illetve szabályozhatjuk a kellemes hőfokot, hanem a modern készülékekbe épített WIFI segítségével akár távolról is beállíthatjuk a készülékünket annak érdekében, hogy ne egy fagyos, hideg lakásba térjünk haza. A távoli szabályozás és az időzítők lehetősége a komfort előnyein túl, gazdaságosabb használatot is garantál.
4. Kiválóan illeszkedik otthonunkhoz, ugyanis jelen korunk klímaberendezései szinte már minden színben, formában és egyéb extra design-ban elérhető a piacon. Így már nem kell azon gondolkoznunk, hogy hogyan rejtsük el a régi módi konvektorokat, vagy radiátorokat, ugyanis a klíma otthonunk ékévé, díszítő elemévé válhat. Kívül-belül jó választás!
5. Környezetbarát megoldást jelent rövid és hosszú távon, ugyanis égéstermék hiányában nem bocsájt ki szennyező termékeket a levegőbe, erdők védelmét szolgálja azzal, hogy fa helyett áramenergiát használ fel működéséhez.
Hatékony megoldás télen és nyáron, ugyanis a mai készülékek többsége fűtésre-és hűtésre van
optimalizálva, így kettő az egyben megoldást jelent hidegre melegre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük