Boldog baba-Boldog mama

Nem csak a mamának, de a BABÁNAK is nagyon fontos a megfelelő környezet és a korához igazodó kellemes hőmérséklet. 🤰👼

A nagy meleg a kicsik szervezetét épp úgy megterheli, mint a felnőttekét. Sokszor kapjuk meg kérdésként a szülőktől, hogy kisbaba mellett szabad-e klímát használni? Erre a válaszunk az, hogy kellő körültekintéssel IGEN.

De mire is érdemes odafigyelni, hogy a kellemes hőmérséklet megteremtése mellett is megfelelően megóvjuk babánk egészségét?

1. Első és legfontosabb a kisgyermekek környezetében található klímák rendszeres tisztítása, karbantartása. A készülékben betegségeket okozó gombák, baktériumok, vírusok telepedhetnek meg, ezért a légúti megbetegedések elkerülése érdekében semmiképp sem feledkezzünk meg a készülék rendszeres tisztításáról!

2. Fontos továbbá, hogy a kinti és a benti hőmérséklet között ne legyen óriási különbség, ugyanis a pici babák szervezete érzékenyebben reagál a hirtelen hő változásra. A szoba gyors hűtése megfázást vagy súlyosabb megbetegedéseket is okozhat, így a fokozatosság szabályait mindenképp tartsuk be.

3. A klíma helyének megtervezésénél nagyon fontos figyelembe venni azt, hogy hol található a babaágy, ugyanis fontos elkerülni, hogy a készülék közvetlenül a babára fújja a hideget. Ügyeljünk továbbá arra, hogy mindig felfelé indítsuk el a légterelő berendezés mozgását.

4. A klíma kiválasztásánál sem utolsó szempont a baba érdekeinek, igényeinek figyelembe vétele. A modern készülékekben ugyanis már több olyan funkció is található, amelyek az egészségünkre nézve fontos szempontnak számítanak (pl: ezüst-ion szűrő és egyéb légtisztító szűrők, intelligens szabályozás, éjszakai/csendes üzemmód)


Ha Ön klíma választás előtt áll és pici babája várja otthon, hívjon minket és szakképzett csapatunkkal segítünk az Önök igényeinek megfelelő készülék kiválasztásában! Az általunk nyújtott teljeskörű ügyintézés végén pedig nem lesz más dolga, mint élvezni egy gombnyomással megteremtett tökéletes környezetet!

Telefonszám: +3630 180 4626

E-mail: terrapestkft@gmail.com